مجموعه کتاب 7 جلدی من Z نیستم!
منشور جامعه تعامل با نوجوانان (ویژه مشاوران، معلمان، و والدین)
- مولفین: دکتر حامد بخشی، دکتر طاهره صاحب الزمانی
- ناظر و ویراستار علمی: دکتر رعنا صباغ اسماعیلی
انتشارات بنیاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
سال چاپ: 1403
* این مجموعه را میتوانید هم به صورت تکی و هم یکجا کل مجموعه 7 جلدی را تهیه کنید.
جلد 1_ چگونه با نوجوانان مشاوره و گفتگو کنیم؟
برای یک نوجوان که در سنین بلوغ است، باید مسائلی مانند استقلال فردی، هویت و موقعیت اجتماعی و… مورد توجه قرار گیرد، که اگر این مسئله به خوبی هدایت نشود مسایل عدیده روانی و رفتاری در انتظار فرد خواهد بود، در اینجا مسئله مشاوره برای نوجوانان بسیار اهمیت پیدا میکند، هدف از مشاوره های نوجوانان میتوان به مسائلی مانند، شناخت هویت خود در جامعه، مسائلی و مباحث اخلاقی، ترس ها، روابط گروه همسالان و رفتارهای بهنجار و نابهنجار و دیگر مسائل مربوط به خانواده و اجتماع است، که باعث میشود فرد بهتر خود را بشناسد و مسیر خود در زندگی را بیابد، این مشاوره باعث جلوگیری از بسیاری مسائل پایه ای و مشکلات اساسی در زندگی فرد میشود و باعث میگردد که از بسیاری از مشکلاتی که جوانان امروزی با آن دست و پنجه نرم میکنند، پیشگیری شود و افراد بتوانند به خوبی در زندگی خود پیشرفت کنند و دیگر دچار مسائل و مواردی نشوند. از دیگر مواردی که نوجوانان در آن نیاز به مشاوره دارند میتوان به مسائلی همچون افسردگی، تغییرات خلقی، اختلال های روانی و رفتاری، مشکلات با خانواده، گرایش به رفتارهای پرخطر، افت تحصیلی و… است که هر کدام از این موارد در صورت عدم مدیریت صحیح می تواند بحران زا باشد.
جلد 2_تقویت باورهای دینی در نوجوانان(مقابله با دین گریزی و حیازدایی)
نوجوانان جزو مهمترین اقشار جامعه هستند، تأثیرپذیری این طیف موجب شده که این آنها در معرض آسیبهای متعددی قرار گیرند. یکی از مهمترین آسیبهایی که این طیف را تهدید میکند، تضعیف در باورهای دینی است. باورها در ابعاد زندگی یک نوجوان دارای نقش بسیار زیادی میباشند و دشمنان سعی در تضعیف باورهای دینی نوجوانان را دارد. از عوامل مؤثر در تضعیف باور دینی در نوجوان، میتوان به نقش پررنگ خانواده اشاره کرد. خانواده جایگاه رویش و بالندگی یک نوجوان است. حال، اگر این محیط مملو از آرامش، ایمان و خدامحوری نباشد و معیارها بیگانه باشد قطعاً فرزند هم با چیزهایی بزرگ میشود و ارزش پیدا میکند که با آن تربیت شده است. نقش خانواده در هویتیابی فرزند، رفتار صحیح پدر و مادر با نوجوان به او کمک میکند تا از این برهه پرتلاطم بهسلامت بگذرد. این کتاب به دنبال بررسی عوامل دین گریزی و راهبردهای پیشگیری و مقابله با این پدیده در بین نوجوانان و جوانان است.
جلد 3 _ روانشناسی نسل زد و آلفا (مهارت های ارتباطی نوجوانان و مقابله با گرایش به موج کره ای کی پاپ)
جلد 4_ چگونه از بروز رفتارهای پرخطر جلوگیری کنیم؟
جلد 5_ چرا نوجوانان به خود آسیب می زنند؟ (راهبردهای مقابله با خودآزاری، خودزنی و خودکشی در نوجوانان)
وقتی که اقداماتی نظیر خودزنی و خودکشی را پیامد بر هم کنش عوامل متعدد و محصول یک زنجیره عوامل سبب ساز بدانیم که عوامل خطر و محافظت کننده بر روی آن تاثیرگذار می باشند، آنگاه می توانیم استراتژی های جدیدی را اتخاذ کنیم و به منابعی از کمک دسترسی پیدا کنیم که سبک زندگی سالم را ترویج کرده و منجر به از بین رفتن آن عوامل خطر شوند و از وقوع بروز رفتار پرخطر نظیر خودزنی و خودکشی پیشگیری نمایند. به این ترتیب لازم است که اقداماتی درون بخشی و برون بخشی و در سطوح مختلف ارائه خدمات صورت گیرند که به شکل گیری شبکه ای از عناصر روان درمانی و پیشگیرانه منجر شود. در این کتاب به معرفی علل و عوامل خودآزاری، خودزنی و خودکشی در بین نوجوانان پرداخته شده و برای مشاوران مدارس، معلمان و والدین کاربردی است.
جلد 6_ مقابله با اضطراب و کمالگرایی در نوجوانان
والدین کمالگرا، کودک را به این باور میرساند که اگر به بالاترین استانداردها دست پیدا نکند، شکست خورده است. از همین روی گاهی نوجوان دست به افکار خطرناک و یا اقدامات نابهنجار می زند مثلا برای موفقیت در تکالیف مدرسه خود به تقلب روی بیاورد تا نمرات خوبی کسب کند، زیرا ممکن است فکر کند والدین برای موفقیت او بیش از صادق بودنش ارزش قائل هستند. در صورتی که در انجام تکالیف و یا انتظارات خود و والدین موفق نباشد دچار استرس و اضطراب های مستمر شود و حتی در بلندمدت مبتلا به افسردگی گردد. از اینرو شناخت این مساله و راهبردهای مواجهه آن برای والدین و مشاوران مدارس ضروری است. کتاب حاضر به بررسی مفهوم کماگرایی و شرایط ایجاد آن در نوجوانان می پردازد و راهبردهای درمانی آن ها را نیز تشریح می کند.
جلد 7_ پرورش تفکر انتقادی در نوجوانان
آموزش مهارت تفكر انتقادي، به تقويت قابليت هاي ذهني و شناختي و تفكر مستدل و تيز بينانه نوجوان منجر مي شود. نوجوان مي تواند براي حل مسائل پيچيده، اطلاعات حاصـل از منابع و ديدگاه هاي مختلف را با هم تلفيق كرده و مورد بررسي قرار دهد تا بواسطه تجزيه و تحليل خوب و دقيق، فرضيه هاي متفاوت ساخته و به آزمايش بگذارد و سرانجام به گونه اي منتقدانه قضاوت كند. همچنين اين آموزش باعث مي شود كه نوجوان با ذهني باز و با تأمل و تفكر و احترام به نظرات ديگران و روحيه پرسشگري به اطراف خود بنگرد و فريب ترفندهاي مجازی مختلف (علمي، هنري، سياسي، اجتماعي و…) را نخورد و نگرش عاقلانه و مستدلي نسبت بـه مسائل پيرامون خود پيدا كند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.